F C E
-First Certificate in English-

FCE (First Certificate in English) je viši srednji nivo Kembridž ispita iz engleskog jezika. Na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku B2.

Posedovanje ovog sertifikata potvrđuje da kandidat poseduje dovoljno jezičkog znanja i razvijene sve četiri jezičke kompetencija tako da može samostalno da se snalazi u zemljama engleskog govornog područja i može precizno da razume i daje informacije na ovom jeziku.

Ovaj sertifikat je prihvaćen kao dovoljna potvrda znanja za zaposlenje i određene studijske programe širom Evrope, Velike Britanije, ali i svuda u svetu. FCE ispit otvara vrata za dalje obrazovanje i profesionalno usavršavanje, kao i vrata ka višim nivoima Cambridge ESOL ispita – CAE i CPE.

Ova kvalifikacija dokazuje da engleski jezik i pismeno i usmeno koristite dovoljno dobro da biste mogli da radite ili studirate na engleskom govornom području.

Međunarodne institucije i kompanije koje priznaju FCE serifikat: University of Amsterdam, Freie Universität Berlin, Deloitte, Ernst & Young, Marks and Spencers, HSBC, StudyPortals, American Express, KPMG, PricewaterhouseCoopers, Procter & Gamble, Shell, Siemens, Volvo… itd.

English-Kingdom-slogan_White