C P E
– Certificate of Proficiency in English –

CPE (Certificate of Proficiency in English) je najviši nivo Kembridž ispita engleskog jezika. Na skali Zajedničkog okvira Saveta Evrope nosi oznaku C2.

Na ovom nivou polaznici se približavaju standardnom engleskom jeziku, koji je blizak jeziku obrazovanog izvornog govornika. Namenjen je onima koji koriste engleski u profesionalne i akademske svrhe.

CPE je sertifikat koji priznaju skoro svi univerziteti i koledži širom sveta, kao dokaz o nivou znanja potrebnom za pohađanje kurseva visokog obrazovanja ili postdiplomskih studija. Gotovo svi poslodavci u svetu takođe priznaju ovaj sertifikat.

Ispit CPE polažete kao dokaz poslodavcima da engleski jezik koristite na nivou potrebnom za obavljanje viših rukovodećih funkcija ili kad želite da prijavite doktorat ili master rad na univerzitetu gde se predavanja odvijaju na engleskom jeziku.

Međunarodne institucije i kompanije koje priznaju CPE serifikat: Nestle, Peugeot, Pirelli, Roche, GlaxoSmithKline (GSK), Credit Suisse, Rolls-Royce International Ltd… itd.

English-Kingdom-slogan_White